Dursun Zehir Cinayete Kurban Gitti

ARM Haber Merkezi / Araklı Manşet Haber

Araklı'dan Rize'nin Pazar ilçesindeki kızına giden ve 5 aydır kendisinden haber alınmayan 71 yaşındaki Dursun Zehir, torun Kerim Bekar'ın internet kafeden arkadaşı Yasin Şanal'ın verdiği bilgiler doğrultusunda,  Rize'deki Kız Kalesi'nin etrafında gömüldüğü iddiası üzerine polis ekipleri tarafından Kız Kalesi çevresinde kazı çalışması başlatılmıştı. Yapılan çalışmalarda secede rastlanmadı. Cesedin yerinin değiştirilebileceği üzerinde duruluyor.

İtirafçı Yasin Şanal dün olay yerine getirildi ve Kız Kalesi etrafında yeri göstermesi istendi. Gösterilen yerde aramalar yapıldı. Herhangi bir cesede ulaşılmadı. Ardından güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında Yasin Şanal'ın olay yerinden uzaklaştırıldığı görüntüler kameralara yansıdı. Bu esnada vatandaşlar Yasin Şanal'a tepki gösterdi.  Torun Kerim Bekar ise tv programının ardından dün İstanbul'da göz altına alındı. Rize'nin Pazar ilçesine gönderilmesi bekleniyor. 76 yaşındaki Trabzon Araklı nüfusuna kayıtlı Dede Dursun Zehir'in kafasına taş vurularak torununun 2 arkadaşı tarafından öldürülüp, cesedinin parçalara ayrılarak arkadaşları tarafından gömüldüğü itiraf edildi. Kerim Bekar'ın diğer arkadaşı Enes Günyüzlü ise aranıyor. Her iki arkadaşının ve Kerim Bekar'ın Rize'de emniyette bir araya getirilip sorgulanmaları bekleniyor.



Dursun Zehir'in kaybolmasının ardından bulunamaması üzerine aile Müge Anlı'ya başvurmuştu. Müge Anlı'nın programına katılan torun Kerim Bekar'ın arkadaşı Miraç Karpuz da her programa katılarak Müge Anlı'nın sorularına yanıt verdi. Konuşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Miraç Karpuz'un, dede Dursun Zehir cinayetinin aydınlatılmasında büyük katkısı olduğu görüldü.