Eren Kış-6'dan acı haber: 1 asker şehit

 

ARM Haber Merkezi / Araklı Manşet Haber

çişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonları'nda 1 askerin şehit düştüğünü açıkladı.

Bakan Soylu, Tunceli Ovacık kırsalında, bir mağaraya gerçekleştirilen operasyonda 1’i teslim, toplam 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakan Soylu paylaşımında, "Mağarada sıkıştırılan teröristlere operasyonların ilk aşamasında teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan 1 Kahraman Jandarma'mız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit oldu. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Jandarma Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Tunceli-Ovacık kırsalında Eren Kış-6 Mercan Dağları operasyonunda bir grup teröristle temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, biri de sağ ele geçirildi. Operasyonun ilk aşamasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu (32) ise yapılan tüm müdahalelere rağmen Şehit oldu.

Şehit Mutlu’nun Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tabiye Mahallesi’nde ikamet eden ailesine acı haber verildi. Baba Ali ve anne Emine Mutlu’ya acı haberi  aynı zamanda Araklı eski kaymakamı olan Erdemli İlçe Kaymakamı Avni Kula ile birlikte jandarma ve emniyet yetkileri verdi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, sağlık ekipleri de hazır bulundu. 

Öte yandan şehidin naaşının Tunceli’den Elazığ’a götürüleceği oradan da hava yolu ile Mersin’e getirileceği öğrenildi. 

Evli olduğu öğrenilen şehidin naaşı yarın 04.12.2021 Cumartesi günü  Erdemli ilçesinde bulunan Ulucamii’de öğle namazından sonra saat 14:00'te  düzenlenecek askeri törenin ardından Alata Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu’ya Canab-ı Allah’tan rahmet, yüce milletimize, ailesi ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun.