İstanbul'da Lodos Etkili Oluyor

UYARI !!!

Fırtına

Yarın (Pazartesi) sabah saatleri ve sonrasında, Marmara,Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in Batı'sında saatteki hızı 90 Km zamanla 100-110 Km'lik LODOS FIRTINASI bekleniyor. Fırtına öğlen saatlerinden sonra İç Anadolu, akşam saatleri ve salı günü Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olacak. Fırtına Salı günü de bu bölgelerde devam edecek.

 Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ağaç Devrilmeleri,Çatı Uçmaları,Soba Zehirlenmeleri) dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Yağış

Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde, önce Trakya öğlen saatleri ve sonrasında, İstanbul, İzmit, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, İzmir'in Doğu'su,Aydın'ın Kuzey'i, Çanakkale, Kocaeli, Düzce, Zonguldak çevrelerinde ile İç Anadolu'nun Batısında, yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.Kuvvetli yağışlar Pazartesi gece ve salı günü de devam edecek.Kastamonu ve Karabük çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Çarşamba günü kuvvetli yağışlar, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak devam edecek.

 Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su Baskınları, Heyelan) dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Sıcaklık

Yarın (Pazartesi) Lodos'un da etkisiyle,Marmara'nın Batısı, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıklar 23-25 derecelere kadar çıkacak.

Kar

Kar yağışları Salı akşam saatlerinden sonra  havanın batı bölgelerden itibaren soğuması ile birlikte, İç Ege,Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde, karlakarışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışları, Salı geceyarısı ve Çarşamba günü İç Anadolu'da hafif KAR, Batı Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde, KAR şeklinde olması bekleniyor.Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve rakımı 1200 metre ve üzeri yerlerinde, yoğun KAR yağışları bekleniyor.

Not

Soğuk havanın çok hızlı olması sebebiyle, Çarşamba günü KAR yağışları, belirtilen yerlerde var. Lütfen uyarıları dikkate alalım.

Ahmet Gürsoy / Kozmikoda