Ahmet Ersöyleyen Yazdı Krizi Fırsata Çevirelim

 Aşağıdaki linke tıklayarak yazarımızın köşe yazısına ulaşabilirsiniz.

KÖŞE YAZISI:   Krizi Fırsata Çevirelim

Ahmet Ersöyleyen: Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 virüsü ülkemizde de günlük yaşantımıza etki eden mecburi değişiklikler yapmamıza neden oldu. pek çok alanda  ciddi  etkileri görülürken eğitim öğretim faaliyetleri de  sekteye uğradı. 2020 Mart ayı itibarıyla süregelen yüz yüze eğitim uygulamaları belli sınıflar haricinde online olarak devam etmektedir. Bu durum belli bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.


Online eğitimin (uzaktan eğitim) bazı  yetersizlikleri, internet erişimi ve bilgisayar donanımlarınin ailelerin sosyo-ekonomik durumlarına bağlı olarak her öğrenci için temin edilmesindeki zorluklar,

 Toplum yapımızın İlişki odaklı olmasından kaynaklı uzaktan etkileşimin zayıf olması gibi unsurlara bağlı olarak  online sistemin ihtiyaçları tam olarak karşıladığı söylenemez. Yaşadığımız tüm olumsuz bu süreçleri olumluya çevirmek diğer deyişle krizi fırsata çevirmek adına ebeveynlere bir takım önerilerim olacaktır.

Ebeveynlere Önerilerim;
 Öncelikle bu salgının belli bir süre daha devam edeceğini salgın sona erse bile küresel rekabetin etkisi ile biyolojik, ekonomik ve iklimsel mücadele sonucunda zaman zaman yüz yüze eğitimin sekteye uğrayabilceğini uzaktan eğitim formatına ve  online eğitimin dijital ortamina bir şekilde alışmaları gerektiğini onlara anlatmamız   lazım. Ve Online eğitimlere katılımlarını sağlamalıyız. Evde kaldığımız zaman diliminde çocuklarımızla bolca sohbet etmeliyiz. onları dinlemeliyiz .Onları anlamaya çalışmalıyız.  Tüm aile bireyleri belli bir saatte tüm elektronik araçları kapatıp çocuklarımızla beraber kitap okuyup kitap üzerinden okuduklarımızı değerlendirmeliyiz. Böylelikle çocuklarımızın maruz kaldığı sanal alemin etkilerinden bir nebze de olsa onları uzak tutarak okumanın, sohbet etmenin, fikir üretmenin ve fikir alışverişinde bulunmanın değerli olduğunu anımsamiş ve animsatmiş olacağız.  Öğrencilerimizin sorumluluk duygularını geliştirebilmek için onlara mutfak işlerinde, temizlik işlerinde, evin düzen ve tertibinde görevler vermeliyiz. Sevgi, saygı, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma, temizlik, dürüstlük, adalet, vatanseverlik gibi kavramları çocuklarımıza aşılamalıyız. Öğüt verici hikayeler, hatıralar, anekdotlar anlatalım. onlardan da dinleyelim kendilerini ifade etmelerine olanak sağlayalım. Zorluklarla mücadele etmeyi, iradeli ve aklıselim olma bilincini kazandıralım. Azim, yılmazlık, mücadele, sabır, kararlılık,  çalışkanlık gibi kavramları  geliştirmelerine yardım edelim.

Unutmayalim bu  yaklaşımlar ile çocuklarımıza karşı sorumluluklarimizi yerine getirmek hem aile huzurunu temin etmek hem iyi bir nesil yetiştirmek hem de İyi bir toplum oluşturmak  yolunda adımlar atmış olacağız.

 Bir sonraki yazımda buluşmak üzere Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimile kutlar, sağlık mutluluk huzur dolu nice bayramlar dilerim.