Ya Bu Harabeyi Kaldırın Yada Salonumuzu Acilen Yaptırın!

ARM Haber Merkezi / Araklı Manşet Haber

2017 yılında aşırı kar yağışı sonucu çöken ve 5 yıldır yapılamayan eski Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi şimdiki adıyla Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu'nun çöken çatısının yapımı için  Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı Rasim Çebi Trabzon İl Milli Eğitim müdürü Burak Fettahoğlu'na seslendi. Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy ise okulun kapalı spor salonunun yatırım planına alındığını ve 2022 yılında inşaatına başlanmasını beklediklerini ifade etti.

2017 Şubat'ında yağan aşırı kar sonucu, Trabzon'un Araklı ilçesinde, bir zamanlar tüm dünyada, ülkemizde, ilimizde, eğitim camiasında, elde ettiği üstün başarıları, idarecileri ve öğrencileri ile adından sık sık bahsettiren Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kapalı spor salonunun çatısı aşırı kar yüküne dayanamamış ve çökmüştü. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen kapalı spor salonun çatısı yapılmadı.  

Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı Bahçecik Mahalle Muhtarı Rasim Çebi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;  "BİR İLÇE BU KADAR SAHİPSİZ OLABİLİRMİ..? BURASI TRABZON ARAKLI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ SPOR SALONU...  2017'de yağan yoğun kar yağışı sebebiyle çatı çökmüştü.. Beş yıldır bu iş nasıl yapılamaz.. Yazık vallahi yazık... Milli eğitim müdürü BURAK FETTAHOĞLU yeni görevin hayırlı olsun... Bu salonu ya yıkıp bu harabeyi kaldırın yada acilen salonumuzu yaptırın.." ifadelerine yer verdi.

Ulaştığımız Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy ise “Okulumuzun kapalı spor salonunun çatısı 5 yıl önce 2017 yılı Şubat ayında ilçemize yağan aşırı kar nedeniyle çökmüştü. Uzun uğraşlarımız sonucu 2021 yılında yatırım kapsamına alınmış ve ihalesi yapılmıştı. İhaleyi alan firma ekonomik krize bağlı artan inşaat maliyetleri nedeniyle işe başlayamadı ve ihalesi iptal oldu. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer 10 Mart 2022'de Trabzon'a geldiğinde kendisine sunulan yatırım dosyası içerisinde Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu da vardı. İnşallah 2022 yılı içerisinde ihalesi yapılacak ve kapalı spor salonumuzun inşaatına başlanacak. Spor salonumuzun yanında voleybol, basketbol ve futbol branşlarında hizmet verecek açık saha da inşa edilecek." ifadelerine yer verdi.