Vatandaşa VANDAL diyen Jandarma komutanına Araklı'dan sert tepki!

Büyük Birlik Partisi Araklı İlçe Başkanı Tuncay Altınova, Değirmencik mahallesinde yapılmak istenen Ayvadere HES projesi tünel inşaatı eyleminde vatandaşlara "Vandal Provokatör" diyen Trabzon İl jandarma komutan Yardımcısı Albay Kemal Ünal'a, yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi. "Araklı vandal kelimesini kabul etmiyor"

 Büyük Birlik Partisi Araklı İlçe Başkanı Tuncay Altınova yaptığı açıklamada,

"ARAKLI HALKI VANDAL DEĞİLDİR"

Haftasonu Ayvadere HES projesini protesto eden köylülere ve kendi alaninda profesör olan Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi YUSUF DURMUŞ hocamı,za ihtiyar heyeti ve mahalle muhtarına karşı, gözbebegimiz kolluk kuvvetlerimizle mahalle halkını karşı karşıya getiren, provake eden, mahalle halkına vandal diyen komutanı Araklı ve mahalle hakkından özür dilemeye davet ediyoruz.

insanlar orada yasal hakkını kullanmaya gelmiştir. Kolluk kuvvetlerimizin görevi şantiyeciyi kayırmak değildir. Halkın güvenliğini sağlamaktır. Aldiğımiz haberlere göre şantiye sahibinin o komutanın akrabasi oldugu yönündedir. Bu konunun da araştırılıp görevini kötüye kullananlar hakkinda yasal işlem başlatılması gerekmektedir. Mahalle halkı orada isyan ediyor onlara kulak verilip ne dedikleri dinlenmeli, neye karşı olduklar sorulmalı, muhatap alınmalı, orada yapılan yasal değildir. Bölgenin heyelan bölgesi olduğu raporlarla sabittir. Yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir." ifadelerine yer verdi.