Çebi, 'Bu Sıralama Araklı'ya Yakışmadı'

Saadet Partisi Araklı ilçe başkanı Ümit Çebi, 'Bu Sıralama Araklı'ya Yakışmadı' diyerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri sıralamasında, Araklı'nın Trabzon genelinde 18 ilçe arasında 11. sırada, ülke genelinde  973 ilçe arasında  462. sırada, 4. Kademe Gelişmiş İlçeler arasında yer almasına tepki gösterdi. 

Konuyla ilgili Araklı Manşet'e özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Araklı İlçe Başkanı Ümit Çebi, " Araklı ilçemiz nüfus bakımından Trabzon'un 3. büyük ilçesi.  Sosyo-ekonomik gelişmişlik çalışmasında 973 ilçenin içinde Trabzon genelinde Araklımız 11. sırada yer aldı. Türkiye bazında ise 462. sırada yer almışız.  Öve öve bitiremediğimiz turizm ilçesi Araklı'nın 11. sırada olması anlaşılabilir değildir. Bu veriler bize, nüfus büyüklüğümüzün yanında ilçeler bazında dahi sosya-ekonomik yapımızın hiçte sağlıklı olmadığını gösteriyor. Her geçen yıl ilçemiz merkezinin, köylerinin betonlaşması, çarpık düzensiz yapılaşma,  trafik ve otopark sorunu ve alt yapı sorunlarının çözümünde mevcut belediye yönetiminin yetersiz kaldığını düşünüyoruz.



Araklı’ya liman yapılacaktı Rize İyidere'ye kaydırıldı. Araklı’ya organize sanayi bölgesi yapılacaktı o da Of’a kaydırıldı. Tarihi kervan yolu bizde, deniz bizde, ova bizde. İktidar partisi mensupları bize TAŞÖNÜ'NDEKİ VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA TESİSİNİ SÜSLÜ İFADELERLE  YATIRIM OLARAK ANLATTILAR. Sosyo-ekonomik yapımızı iyileştirerek daha yaşanabilir bir Araklı için üniversitelerle birlikte çalışarak ortak aklı egemen kılan yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var.

Araklı'da yeni bir siyasi anlayışı getireceğimizi, tüm birimlerin, devlet kurumlarının, STK'ların, derneklerin, muhtarların, siyasi partilerin düşüncelerini istişare ederek Araklımız için ne yapılması gerekiyor ise herkesi kucaklayarak hep birlikte ortak akılla, fikir alış verişiyle yapacağız." dedi.

Cebi Ayvadere HES projesi için de, "Enerjiye karşı olmadığımızı belirterek, insanlara, çevremize, doğaya zarar veren projelerin karşısında olacağız. Heyelan bölgesi ilan edilen, her geçen gün Karadere'ye doğru kayan, heyelanların yaşandığı Değirmencik Mahallemizde patlatma yoluyla yapılmak istenen, son yapılan protestodan sonra inşaat çalışmasının durduğu söylenen ve yer seçimi yanlış olan, ÇED raporu olmayan  Ayvadere Hes Tüneli'ni yaptırmayacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.