Trabzon'da Sel Taşkın Tehlikesi Erken Uyarı Tatbikatı

Trabzon Vakfıkebir'de İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Afed Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde  "Sel Taşkın Tehlikesi Erken Uyarı Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Tatbikata katılmak için sabah saatlerinde Trabzon'a gelen İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, havalimanında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından karşılandı. Daha sonra, bakan Soylu, Vakfıkebir ilçesinde gerçekleştirilecek olan Trabzon Sel Taşkın Tehlikesi Erken Uyarı Tatbikatı hakkında yetkililerden brifing aldı ve sonrasında Vakfıkebir ilçe AFAD Merkezi’ni ziyaret etti.

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde AFAD, Türk Kızılay'ı ve bir çok arama kurtarma yardım kurum kuruluşunun katıldığı çok amaçlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arama kurtarma kurum kuruluşlarının gönüllü üyeleri de katıldı.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun da katıldığı tatbikat, Vakfıkebir Fol Deresi ve denizde gerçekleştirildi. Tatbikatta nefes kesen görüntüler yaşandı. Gerçeği aratmayan tatbikat İç İşleri BakanI Süleyman Soylu'dan tam not aldı. Tatbikat vatandaşlar tarafından pür dikkat izlendi.