Oyuncu Yönetmen Haydar Şişman Köşe Yazıları ile Artık Araklı Manşet'te

"Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Hurşit Dere rolünde oynayan başarılı oyuncu, Trabzon Maçkalı yönetmen ve aynı zamanda ressam olan Haydar Şişman, köşe yazılarıyla artık www.araklimanset.com haber sitemizde siz değerli okurları ile bulaşacak. 

Haydar Şişman Kimdir?

Oyuncu, yönetmen ve ressam olan Haydar Şişman 1966 yılında Trabzon Maçka'da doğdu. Çocuk yaşta resime olan ilgisi nedeniyle lise eğitimini tamamladıktan sonra resim eğitimi almak için Trabzon'dan ayrılarak İstanbul'a gider.1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu'nun çeşitli yerlerinde resim öğretmenliği yapar. Sonrasında tekrar Trabzon'a dönerek resim yapmaya başlayan Haydar Şişman'ın hayatında resim çok önemli bir yer tutmakla beraber sinema ve tiyatro ile yoğun bir ilişki içindedir.  Çok sayıda tiyatro oyununda  oynamış  film senaryoları yazmıştır .

2012 de oynadığı ilk uzun metraj filminde, önemli festivallerde ödüller kazandı.2015 Antalya Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu, 2016 İstanbul Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu, 2016 Asya Pasifik'te En İyi Erkek Oyuncu, 2021'de ise İspanya'da En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.
2016 yılında  Türkiye'yi Oscar'da temsil  eden Kalandar Soğuğu filminde başrol oynadı.

Dört kişisel sergi açan Haydar Şişman onlarca karma sergiye katıldı. Çok sayıda kısa film çekti. Halen İstanbul'daki resim atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Usta oyuncu Atv'de yayınlanan "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Hurşit Dere rolünde oynamıştır.

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Lady Winsley (Sinema Filmi, 2018)
Yol Kenarı (Sinema Filmi, 2016)
Kalandar Soğuğu (Sinema Filmi, 2015)
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (TV Dizisi)

Köşe yazarımız Haydar Şişman'ın yazılarını okumak için tıklayınız