Solmaz, 'Sosyal Yapısı Dibe Vurmuş Bir Araklı'

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı Türkiye genelinde İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmasında, Araklı'nın gelişmiş ilçeler arasında son sıralarda yer almasına tepki gösterdi.

Mecit Solmaz yaptığı açıklamada, "Başlıklar halinde sıralayalım. Trabzon'un ikinci en büyük İlçesinde Turizm alanı ilan edilen Pazarcık ve Yılantaşı Kararnameyle Turizm alanından çıkarmak. Bu büyük ilçede Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kapatıp, sınavla okula girilebilen bir Anadolu veya Fen Lisesi olmayan tek ilçe. Milli Eğitim de en alt seviyede başarısız olan ilçe. Ders sınıfları 35,45 kişiyle eğitim yapılan ilçe.

Taşıma sistemiyle köylerde tarımı ve hayvancılığı bitiren ilçe. Öğretmeni ve memurunu ve iş insanlarını Araklı'da ikamet ettiremeyen, sosyal yapısı dibe vurmuş ilçe. Spor kulüplerinin resmi maç oynayabileceği stadyumu olmayan ilçe. Yıllardır okulunun spor salonu çökmüş yeniden yapılamayan ilçe. Trabzon'dan gelirken tünelden çıkıp Araklı'ya girilen veya girilemeyip, Sürmene'den dönülen ilçe. Akşam saatlerini geçirmek için sosyal ve eğlence mekanları olmayan bir ilçe.

Bu yazıyı okuyan değerli insan, senin de aklından geçen birden çok sorunda vardır, sende onları sırala. Araklı hepimizin. Hem sosyal, hem de ekonomik olarak güçlendirecek kişiler yine bizleriz." ifadelerine yer verdi.