Sürmene Oylum'da Heyelan 4 Evi ve Okulu Yıktı

Trabzon'un Sürmene ilçesi Oylum Bilallar Mahallesi'nde dağlarda eriyen kar  nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev ve bir okul binası yıkılarak toprak altında kaldı. Can kaybı yaşanmazken,  toprak kaymalarının devam ettiği belirtildi. 

Alınan bilgiye göre bugün sabah 06:45 saatlerinde  havaların sıcak olması nedeniyle dağlarda eriyen kar sularının toprak zemini yumuşatması sonucu heyelan meydana geldi. Dağ yamacından kopan toprak kütlesinin derenin ağzını kapatması nedeniyle oluşan göletteki su dağdan gelen toprakla birlikte  4 evi ve bir okul binasını yıktı. 

Mahalle yolu ulaşıma kapanırken, AFAD, belediye ve DSİ ekiplerinin bölgede inceleme yaptığı belirtildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon milletvekili Salih Cora, Araklı Kaymakamı Kürşad Karaca, Sürmene Kaymakam Vekili Hulisi Teke, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, DSİ Bölge müdürü ve çok sayıda yetkili kurum ve amirleri afet bölgesinde incelemelerde bulundu. 

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekedaş da söz konusu heyelanla ilgili bir açıklama yaparak, ciddi zarar gören içme suyu isale hattının onarım çalışmalarına başlandığını duyurdu. 





Trabzon'un Sürmene ilçesi Oylum Mahallesindeki Heyelanın Gelme Anı Kameralara Yansıdı
Videolar İsmail Taş